Vol bewondering kijkt ze naar boven, naar de HOPMAN tijdens zijn werkzaamheden.
De HOPMAN, die boven het hopveld uitsteekt, heeft een breed perspectief en ver gezicht.
Hij is behoedzaam want het evenwicht is steeds wankel.
Maar onverdroten voert hij zijn taak uit, tot het genot van het volk.
Want hop leidt tot het goud dat laaft. Leve de HOPMAN!

Kafka

Najaar 2017, VTM

Loslopend wild (en gevogelte)

Najaar 2017, Één

Kafka

Najaar 2017, VTM

Loslopend wild (en gevogelte)

Najaar 2017, Één

Kafka

Najaar 2017, VTM

Onze producties


Loslopend wild (en gevogelte)

Kafka

Hopman


De hopman van toen liep op stelten door de velden om de hoge hopplanten te oogsten. Hij stak zo - letterlijk - zijn hoofd boven het maaiveld en behield – al net zo letterlijk – een brede kijk op zijn werkterrein. In oude legertijden en later bij de scouts was de hopman dan weer de leider: ook iemand die erbovenuit stak en zo de controle behield. Hopman doet sinds 2015 op het entertainmentterrein net hetzelfde: eigen(zinnige) audiovisuele content kweken die de vrucht is van de kruisbestuiving van de unieke troeven en rijke ervaring van de twee sterkhouders. Dankzij de bewust kleinschalige en flexibele aanpak van Hopman kan er snel gezaaid en geplukt worden. De oogst: oerdegelijke, gedurfde programma's met een hoek af voor de fijnproever.

Loslopend wild (en gevogelte)


In Loslopend Wild & gevogelte zie je welke heksentoeren vrouwen soms moeten uithalen om gewoon maar het einde van de dag te halen. Maar eerlijk is eerlijk: ook voor mannen zijn het veeleisende tijden. Schitteren in deze -niet altijd- alledaagse situaties: Steve Geerts, Ben Segers, Lucas Van den Eynde, Maarten Bosmans, Tiny Bertels, Gilda De Bal, Ini Massez, Inge Paulussen, Els Dottermans, Katelijne Verbeke en nog veel meer Vlaams toptalent. 

www.een.be/loslopendwild

Waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan?


Ook in 2017 is Kafka nog altijd springlevend. Ambtenarij, regeltjes, kleine letters en grote bureaucratie. Gelukkig maar, want we kunnen ons nog altijd heerlijk ergeren. En die ergernis goten we in een gloednieuw programma met absurde, maar herkenbare situaties. Kafka gaf alvast een contract aan een topcast met onder andere Frank Focketyn, Stefaan Degand, Tania Van der Sanden, Karlijn Sileghem, Tiny Bertels, Tom Audenaert, Nico Sturm, Dirk Van Dijck, Günther Lesage, Steve Geerts en Mathias Sercu.

vtm.be/kafka

Charlotte Vanhecke


Had als voormalige scoutsleider – totem: Verrassende Koekang - altijd al een hopman in zich. Bewees zich na haar studies op het befaamde HRITS al snel in de tv-wereld al snel bij productiehuis Woestijnvis en als schrijver, regisseur en castingspecialiste voor succesvolle tv-reeksen als Trigger Happy, Benidorm Bastards en Zonde van de Zendtijd. Stond daarna zelf aan de wieg van de komische tv-reeks Loslopend Wild & Gevogelte. Bij Hopman baarde ze daarvan het vierde seizoen en bracht ze intussen samen met partner Johnny Quidé het, welja, verrassende Kafka groot.

Johnny Quidé


Toonde zich destijds in menig studentencafé al een gedreven hopman. Kreeg halfweg de jaren '90 de smaak van de televisiewereld te pakken bij diverse productiehuizen en zenders als VT4 en kwam daar later als manager van humorfenomeen Philippe Geubels opnieuw thuis. Kreeg zo met alle facetten van het tv-spectrum te maken, van het bedenken en faciliteren van programma's over het onderhandelen van uitzendcontracten tot het verlenen van multimediaal advies aan mediagroepen in Vlaanderen en Nederland. Weet sindsdien: hoe vrijer en groter het speelkader, hoe beter het creatief talent tot bloei komt en neemt die schat aan ervaring nu mee naar Hopland, waar hij samen met Charlotte Vanhecke gedurfde ideeën laat uitgroeien tot eigenzinnige kwaliteitsprogramma's op het scherm.

Contact


Hopman B.V.B.A.
Kantoor: +32 472 639 000
E-mail: info@hopman.be 
charlotte@hopman.be
johnny@hopman.be

Post: Driehoekstraat 151
2240 Zandhoven – België

www.facebook.com/hopmanbvba